Bienvenido al blog de Nuestras Fallas.


martes, 24 de enero de 2012

Torrent ya tiene cartel anunciador de las fallas 2012 obra de Javier Andreu.

JUNTA LOCAL RECUPERA ENGUANY EL CONCURS DESPRÉS DE12 ANYS I HO FA EN LA PROPOSTA GUANYADORA D’ESTE ARTISTA LOCAL



Torrent ja coneix el seu Cartell de Falles per les pròximes festes falleres de 2012. L’artista torrentí Javier Andreu va ser el guanyador del primer premi, i per tant, accèssit al millor artista local, amb la seua obra “Fallera Torrentina”, en el que es pot apreciar una esvelta fallera vestida en sedes valencianes, custodiada,  al fons, per l’emblema de la ciutat, la Torre de Torrent.
La sala d’exposicions de la Caixa Rural va ser el lloc triat per a inaugurar esta exposició de cartells i fer lectura de la decisió del jurat format per prestigiosos dissenyadors i gent coneguda en el món del disseny. D’esta manera es reprèn el concurs de cartells per a les pròximes Falles de Torrent de 2012, ja que l’últim concurs convocat va ser l’any 2000
La delegada de Festes, Ana Penella, acompanyada del vicepresident primer executiu de Junta Local Fallera, Pascual Piles i les Falleres Majors de la ciutat, Inma García i Irene Andreu, varen ser els encarregats d’inaugurar esta exposició. Després de la lectura de l’acta del jurat, la Fallera Major de Torrent, 2012, Inma García, va ser l’encarrega d’obrir el sobre on es feia públic que el guanyador era l’obra del torrentí Javier Andreu, guanyador dels  600 euros del primer premi i de l’accèssit a l’artista local, valorat en 200 euros. Els patrocinadors: Brocat, Vives i Marí i La Llar del Fil, van voler estar present en este acte i van fer entrega simbòlica de la seua aportació al vicepresident de la Junta Local Fallera, Pascual Piles.
Per la seua banda la delegada de Festes, Ana Penella, va tancar l’acte amb unes paraules de recolzament al món de la cultura i el disseny dins de les falles a la vegada que va fer repàs del diferents moments daltabaixos viscuts en este concurs de cartells. Ara, 12 anys després, torna a eixir a la llum este concurs que va ser un dels més importants de la Comunitat a principis dels noranta amb la participació de prestigiosos artistes. En 2012, Torrent fomenta el disseny i divulga la festa fallera, al mateix temps que recolzarà als artistes locals amb la creació d’estos premis.


Fallera torrentina, de Javier Andreu
L’artista de Torrent, Javier Andreu, és el guanyador d’este recuperat concurs amb la seua obra “Fallera Totrrentina”. L’autor no es desconegut al món faller, ja que fa anys va plantar un parell de falles a la demarcació de Ramón y Cajal.
Però en el món del disseny també ha guanyat nombrosos concursos de cartells, sobre tot, a la ciutat d’Alacant, a on va aconseguir el primer premi de Cartells de Moros i Cristians al 2005, el premi al cartell del Carnestoltes al 2006 i Setmana Santa del mateix any. En la ciutat d’Alacant també va a aconseguir, al 2010, el primer premi al cartell de la Setmana Santa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario